به گزارش افکارنیوز،
میر غضنفری دکتری فیزیو لوژی و طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم
پزشکی آجا ضمن تاکید بر اینکه نمی توان نسخه غذایی واحدی برای همه مبتلان
به دیابت نوشت ،افزود : تعیین مزاج مهمترین پایه در تجویز نسخه تغذیه ای در
عموم افراد به ویژه مبتلایان به دیابت است که از دیدگاه طب سنتی دوگروه
گرم مزاج و سرد مزاج وجود دارند که هر یک از این گروه ها باید از دستور
العمل های تغذیه ای و حتی درمانی خاص برخوردار شوند که بارعایت چند اصل
اساسی به ویژه در طول ایام روزه داری همه افراد می توانند ماه مبارک رمضان
را با کمترین مشکل سپری کنند .
وی با تقسیم مزاج های غذایی به گروه گرم و تر ، سرد وتر گفت: سرد و تر
ها (بلغمی) دارای جثه های کوچک و چاق هستند که مصرف لبنیات بویژه ماست،
دوغ و نیز ترشیجات آبدار به مقدار زیاد در آنها توصیه نمی شود در حالیکه
گروه گرم و تر افرادی تنومند و عضلانی تری هستند که باید در مصرف گوشت قرمز
، شیرینی ها و ادویه های فراوان زیاده روی نکنند و کمتر از این خوراکی ها
مصرف کنند .
این متخصص فیزیولوژی و طب سنتی با بیان گروه دیگری از مزاج ها تحت
عنوان گرم و خشک و سرد و خشک نیز تاکید کرد: گرم و خشک (صفراوی) تقریبا
استعداد چاقی ندارند اما مصرف ادویه های تند و گرمی همچون فلفل سیاه،
دارچین ، نمک، و غذاهای پرچرب بویژه سرخ کردنی ها به این گروه چندان توصیه
نمی شود در حالیکه افراد دارای مزاج های سرد و خشک با داشتن اندامی لاغر و
بدون استعداد چاقی نباید خوراکی هایی همچون ترشیجات فراوان، بادمجان و
حبوباتی نظیر عدس را مصرف کنند .